LIFE COACHING

life-coachingLife Coaching

Το Life Coaching ή Προσωπική Συμβουλευτική είναι μια μέθοδος «προπόνησης» για όσους θέλουν να αυξήσουν την αποτελεσματικότητά τους και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους σε επαγγελματικό, κοινωνικό και προσωπικό επίπεδο.

Όσοι αποφασίσουν να απευθυνθούν σε Προπονητή Ζωής (Life Coach) θα ανακαλύψουν ποια είναι τα σημαντικότερα πράγματα στη ζωής τους, αυτά που έχουν περισσότερη αξία, όπως είναι η υγεία, η καριέρα, οι προσωπικές σχέσεις – η οικογένεια, οι φίλοι και τα οικονομικά. Με τη βοήθεια του προσωπικού προπονητή τους θα αλλάξουν τον τρόπο σκέψης τους και θα πετύχουν να ΕΙΝΑΙ, να ΕΧΟΥΝ και να ΚΑΝΟΥΝ όσα έχουν ονειρευτεί.

Τι είναι το Life Coaching;
Το Life Coaching ή Προσωπική Συμβουλευτική, όπως καθιερώθηκε στα ελληνικά, είναι μια μέθοδος «προπόνησης» για όσους θέλουν να αυξήσουν την αποτελεσματικότητά τους και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους σε επαγγελματικό, κοινωνικό και προσωπικό επίπεδο, το ισχυρό «όπλο» που θα τους βοηθήσει να βρουν το δρόμο και να ανακαλύψουν το πραγματικό μονοπάτι που τους συναρπάζει.

Σύμφωνα με το International Coach Federation (ICF) «το Coaching είναι η συνεργασία με πελάτες μέσω μιας δημιουργικής και ταυτόχρονα προκλητικής για τη σκέψη τους διαδικασίας, έχει ως στόχο να τους εμπνεύσει να μεγιστοποιήσουν το προσωπικό και επαγγελματικό τους δυναμικό».

Ποιος o πιο συνηθισμένος λόγος που οι άνθρωποι αποτείνονται σε έναν Life Coach;
Υπάρχουν άνθρωποι που βιώνουν αδιέξοδα στη ζωή τους, πιέζονται να πάρουν αποφάσεις και αναζητούν κίνητρα για να προχωρήσουν, άλλοι προσδοκούν να κάνουν θετικές αλλαγές στη ζωή, επιζητούν την ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. Αρκετοί έρχονται κοντά μας επειδή θέλουν να αποκτήσουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, να βρουν την επιτυχία στον κοινωνικό, επαγγελματικό ή προσωπικό τομέα, ψάχνουν μια σχέση που θα τους κάνει ευτυχισμένους, ή άλλοι που αναζητούν ποιότητα στη ζωή τους, που θέτουν στόχους αλλά δεν καταφέρνουν να τους υλοποιήσουν από μόνοι τους, που χρειάζονται στήριξη για να αλλάξουν τις συνθήκες της ζωής τους, ξεπερνώντας τα εμπόδια και τους φόβους τους.

Πώς το Life Coaching μπορεί να σας ενισχύσει;
Το Life Coaching μπορεί να σας βοηθήσει:
• Να καταλάβετε τι θέλετε πραγματικά και πώς μπορείτε να το πετύχετε
• Να θέσετε στόχους και προτεραιότητες στη ζωή και να επικεντρωθείτε στις σημαντικότερες για σας
• Να βρείτε τρόπους αντιμετώπισης των καταστάσεων, διαφορετικούς από αυτούς που είχατε συνηθίσει.
To Life Coaching μπορεί να λειτουργήσει με θετικά αποτελέσματα στις διαπροσωπικές σχέσεις, σε οικογενειακά και επαγγελματικά προβλήματα, σε επιλογές καριέρας και αποφάσεις – ευθύνες ατόμων που κατέχουν υψηλές θέσεις σε εταιρείες, στην αύξηση τής αυτοπεποίθησης των παιδιών, εφήβων και νέων, στην επιλογή επαγγελματικής καριέρας και πολλά άλλα.

Πώς μπορεί κάποιος να δουλέψει με έναν Προσωπικό Σύμβουλο (Life Coach);
Όποιος αποταθεί σε έναν Life Coach θα πρέπει να έχει υπόψη του ότι θα πρέπει να είναι έτοιμος να δουλέψει σε κάποιο ή κάποιους τομείς της ζωής. Ο coach δεν αποφασίζει για αυτόν/ή. Βρίσκεται δίπλα του/της για να παρακολουθεί και να στηρίζει τις προσπάθειες, να υπενθυμίζει τους στόχους, να επιβραβεύει τις επιτυχίες. Δεν κρίνει, δεν θυμώνει, δεν πιέζει. Αποδέχεται τα όρια του καθενός. Εμψυχώνει, χαίρεται μαζί σου για τις επιτυχίες σου, σε στηρίζει, σε ενδυναμώνει, είναι ο καλύτερος σου φίλος και ο καθρέφτης του εαυτού σου. Με συγκεκριμένες τεχνικές σού βγάζει έξω τα θετικά σου και δουλεύετε πάνω σε αυτά.

Το Life Coaching αποτελεί κάποια μορφή θεραπείας ή καθοδήγησης ή σχετίζεται με συμβουλευτική; Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της ψυχολογίας ή της ψυχοθεραπείας από το Life Coaching;
Ο Life Coach δεν είναι σύμβουλος, γιατί ποτέ δεν θα σου δώσει συμβουλές για το τι πρέπει να κάνεις, και δεν είναι ψυχολόγος, γιατί δεν εστιάζει στη θεραπεία ψυχικών προβλημάτων και διαταραχών. Διαμορφώνει ένα ασφαλές περιβάλλον, δίνει τα απαραίτητα εφόδια για να ξεκαθαρίσετε τις επιθυμίες σας, να ορίσετε στόχους και να τους πραγματοποιήσετε.

Σύμφωνα με τη διεθνή δεοντολογία, ο Life Coach είναι υποχρεωμένος να παραπέμπει σε άλλον ειδικό και να αρνείται να αναλάβει πελάτη που χρειάζεται θεραπεία και όχι coaching.

Πού γίνεται η συνάντησή σας και πόσο διαρκεί;
Στην Κύπρο, λόγω κυρίως κουλτούρας και τρόπου ζωής, συνήθως το Life Coaching γίνεται ατομικά. Ο χρόνος τής κάθε συνεδρίας διαρκεί μια ώρα και ο όλος κύκλος ποικίλλει, ανάλογα με τα θέματα που παρουσιάζει ο πελάτης και το πόσο έτοιμος και δεχτικός είναι σε οποιαδήποτε αλλαγή. Προτείνονται 6 ωριαίες συνεδρίες και στη συνέχεια μια συνεδρία το μήνα για όση περίοδο χρειαστεί.

Άρθρα στην κατηγορία “Life Coaching”

20140410_120658_feliz

Κάθε τι χρειάζεται ισορροπία

Εσείς πώς βλέπετε το ποτήρι της ζωής, μισοάδειο ή μισογεμάτο; Και τι δεν έχουμε ακούσει για τους αισιόδοξους και απαισιόδοξους και πόσο…
happy young woman dreams to fly on winds

Coaching: Αποδέχομαι, Εστιάζω, Μαθαίνω, Σχεδιάζω, Πράττω

To Coaching είναι μια διεργασία που ξεκινά εσωτερικά και στοχεύει στη σύνδεση, και πιο συγκεκριμένα, στην ευθυγράμμιση των δύο κόσμων, του εσωτερικού…
An attractive young woman embracing her handsome boyfriend

Η δική σου ζωή! Διάλεξε, ανάλυσε, δράσε!

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από ένα άτομο που έχει τα πάντα στη ζωή του και είναι συνεχώς θυμωμένο ή δυστυχισμένο. Πραγματικά δεν…
Therapist talking with couple sitting at desk

Life Coach, σε ακούει και σε στηρίζει

Είναι μια νέα τάση στο σύγχρονο lifestyle ή ένα πολύτιμο εργαλείο για να βελτιώσουμε τους όρους διαβίωσής μας; Στην Αμερική οι celebrities…
bigstock-Mom-with-little-girl-reading-b-53339449

Σταματήστε να κολλάτε ετικέττες στα παιδιά

Tης  Χρύσως Αντωνιάδου Πολλοί γονείς καταφεύγουν σε ειδικούς ζητώντας βοήθεια για να ενδυναμώσουν την αυτοπεποίθηση των παιδιών τους. Πιο κάτω, παρουσιάζουμε κάποιες…