PRASINI-PRIZA-COVER-353x500

Η Πράσινη Πρίζα

«Η Πράσινη Πρίζα» είναι ένα πρωτοποριακό για τα κυπριακά δεδομένα βιβλίο, που ευελπιστεί να βοηθήσει γονείς και εκπαιδευτικούς στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της δυσλεξίας και των γενικών μαθησιακών δυσκολιών.

Το βιβλίο υπογράφεται από μια μητέρα δυσλεξικών παιδιών, την Αθηνά Κυριακίδου Χριστοφίδου, η οποία εφάρμοσε στα παιδιά της τις μεθόδους που προτείνει, με εκπληκτικά αποτελέσματα.

Με τη βοήθεια πλούσιου φωτογραφικού υλικού, τα παιδιά μαθαίνουν το ελληνικό αλφάβητο, τα χρώματα, τους μήνες του χρόνου, πώς να ξεχωρίζουν το δεξιά από το αριστερά, τα σημεία του ορίζοντα, τις κύριες πόλεις στο χάρτη της Κύπρου και τις αντίθετες έννοιες.

Μέσα από ποιηματάκια, χιούμορ, ρυθμό, κίνηση, φαντασία γονείς και εκπαιδευτικοί μπορούν να εφαρμόσουν πρακτικά τις μεθόδους που προτείνει η συγγραφέας, η οποία έχει πάρει μαθήματα Ειδικής Εκπαίδευσης στην προσπάθειά της να στηρίξει τα παιδιά της.

Η Χρύσω Αντωνιάδου ανέλαβε την επιμέλεια της όλης έκδοσης και τη διόρθωση των κειμένων και συνεργάστηκε επιτυχώς με την ομάδα του δημιουργικού και των σχεδιαστών για την καλλιτεχνική επιμέλεια του βιβλίου. Το βιβλίο κυκλοφόρησε στην κυπριακή αγορά πριν το τέλος του 2008.

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.prasinipriza.com.