untitled

Όπρα Γουίνφρι: Αυτό που ξέρω σίγουρα…

“Το ξέρω σίγουρα: Το ταξίδι σου ξεκινά με την επιλογή να σηκωθείς, να βγεις έξω, και να ζήσεις τη ζωή σου στο μέγιστο”.

Όπρα Γουίνφρι

Η Όπρα περιγράφει τη ζωή της όχι με αυτοβιογραφικό σκοπό αλλά για να δώσει απαντήσεις σε θέματα που απασχολούν όλους μας καθημερινά. Για παράδειγμα η σημασία της αγάπης στη ζωή μας, ότι η αγάπη δεν έρχεται μόνο μέσα από τον ερωτικό σύντροφο αλλά και από τις φιλίες ή από απλές δραστηριότητες. Η συμφιλίωση με το σώμα μας, η υγιεινή διατροφή χωρίς όμως στερήσεις μιας και το καλό φαγητό περιλαμβάνεται στις μικρές καθημερινές απολαύσεις, η όμορφη διαρρύθμιση του χώρου μας αφού είναι το καταφύγιό μας, η θεραπευτική επίδραση των κατοικίδιων, να κοιτάμε τους φόβους μας κατάματα, να αφιερώνουμε καθημερινά χρόνο όπου δεν κάνουμε τίποτα και να διαλογιζόμαστε για να καθαρίσουμε το νου μας από τις μολυσματικές σκέψεις που μας περνάει η κοινωνία, να σεβόμαστε τους συνανθρώπους μας και να τους βοηθάμε. Να αγαπάμε τη δύναμη που γέννησε όλο το σύμπαν και να νιώθουμε ευγνώμονες που μεγαλώνουμε γιατί άλλοι δεν τα καταφέρνουν. Να διατηρούμε επαφή με τη φύση.

Η πιο διάσημη τηλεπαρουσιάστρια στον πλανήτη έχει ενσωματώσει σε ένα βιβλίο όσα χρειάζονται για μια ήρεμη, ευτυχισμένη ζωή, βρίσκοντας το πραγματικό νόημα.

Το βιβλίο

Ως δύναμη δημιουργίας, μελετήτρια της ανθρώπινης καρδιάς και ψυχής, και υποστηρίκτρια του να ζεις τη ζωή σου όπως τη θέλεις, η Oprah είναι μοναδική. Με το πέρασμα των χρόνων έγραψε ιστορία με ένα θρυλικό τοκ σόου –το πρόγραμμα με την υψηλότερη τηλεθέαση στο είδος του–, δημιούργησε το δικό της τηλεοπτικό δίκτυο και βραβεύτηκε τόσο με τιμητικό πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ όσο και με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας. Από τις εμπειρίες της έχει αποκομίσει αληθινά μαθήματα ζωής – τα οποία επί δεκατέσσερα χρόνια μοιράστηκε με τις αναγνώστριες του περιοδικού Ο, Το περιοδικό της Oprah, στην ευρύτατα δημοφιλή στήλη της «Αυτό που ξέρω σίγουρα», μία μηνιαία πηγή έμπνευσης και αποκαλύψεων.

Τώρα, για πρώτη φορά, αυτές οι πολύτιμες σκέψεις αναθεωρήθηκαν, ενημερώθηκαν και συγκεντρώθηκαν σε ένα όμορφο βιβλίο, ξέχειλο από τη διορατικότητα και τις εκμυστηρεύσεις της Oprah. Οργανωμένα ανά θέμα –χαρά, προσαρμοστικότητα, επαφή, ευγνωμοσύνη, προοπτική, σεβασμός, διαύγεια και δύναμη– αυτά τα κείμενα μας επιτρέπουν μία σπάνια, προσωπική και γεμάτη δύναμη ματιά στην καρδιά και το πνεύμα μίας από τις εκπληκτικότερες γυναίκες του κόσμου – ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν στους αναγνώστες έναν οδηγό για να ανακαλύψουν τον καλύτερο εαυτό τους. Ειλικρινείς, συγκινητικές, απολαυστικές, παροτρυντικές και συχνά πνευματώδεις, οι σκέψεις της Oprah στο βιβλίο «Αυτό που ξέρω σίγουρα» ξεχωρίζουν με το είδος της αλήθειας που θα κάνει τους αναγνώστες να τις διαβάσουν ξανά και ξανά.

Η συγγραφέας

Χρησιμοποιώντας τη δύναμη των μέσων μαζικής ενημέρωσης, η Oprah έχει δημιουργήσει μία απαράμιλλη σχέση με ανθρώπους από όλον τον κόσμο. Ως παρουσιάστρια και επιβλέπουσα παραγωγός του κορυφαίου, βραβευμένου τοκ σόου με τίτλο Το Σόου της Oprah, ψυχαγώγησε, διαπαιδαγώγησε και ενέπνευσε εκατομμύρια θεατές για είκοσι πέντε χρόνια. Τα επιτεύγματά της στον χώρο των παγκόσμιων μέσων μαζικής ενημέρωσης και της φιλανθρωπίας, την καθιέρωσαν ως ένα από τις πλέον σεβαστά και αξιοθαύμαστα δημόσια πρόσωπα της εποχής μας.

Πηγή:toratora.gr