Instagram-logo_tilt

Το Instagram ετοιμάζει μια μεγάλη αλλαγή

Πλέον τα post όσων ακολουθείτε δεν θα εμφανίζονται με χρονολογική σειρά, αλλά σύμφωνα με την δημοτικότητα τους.

Εσείς πόση ώρα περνάτε χαζεύοντας τις φωτογραφίες όσων ακολουθείτε στο Instagram; Όσο συχνά κι αν μπαίνετε στην εφαρμογή για να δείτε τι νέο ανέβασαν οι φίλοι σας, έρευνες έδειξαν πως ο μέσος χρήστης χάνει περίπου το 70% από όσα βρίσκονται στο feed τους, συμπεριλαμβανομένων πολύ καλών φωτογραφιών με πολλά Likes και posts φίλων τους.

Γι αυτό, λοιπόν, το Instagram ανακοίνωσε σήμερα πως θα αλλάξει τη διάταξη με την οποία εμφανίζονται οι φωτογραφίες στο feed. Αντί για την χρονολογική σειρά με την οποία βγαίνουν τώρα, το Instagram θα φιντάρει τις φωτογραφίες βάσει ποιες είναι πιο πιθανό να σας αρέσουν, τη σχέση σας με τα άτομα που τις ποστάρουν, καθώς και πόσο επίκαιρα είναι.

Οι δοκιμές θα αρχίσουν σιγά-σιγά και σε πρώτη φάση τουλάχιστον «όλα τα posts θα βρίσκονται εκεί, απλώς με διαφορετική σειρά». Αλλά εν τέλει, τα  χαμηλής ποιότητας posts δε θα εμφανίζονται καν.

Οι αλλαγές αυτές θα έχουν ως αποτέλεσμα ακόμα κι αν εσείς δε μπείτε για μια ημέρα στο Instagram, δε θα χάσετε τις φωτογραφίες των φίλων σας και όσων έχετε μεγάλη αλληλεπίδραση αφού θα εμφανιστούν πρώτες.

Ουσιαστικά η πλατφόρμα θα «αντιγράψει» τον τρόπο με τον οποίο το Facebook εμφανίζει τις αναρτήσεις.

Πηγή:fortunegreece.com