hen-na-hotel-01-570

Το πρώτο high-tech ξενοδοχείο με υπαλλήλους ρομπότ

Ένα ξενοδοχείο στο Nagasaki της Ιαπωνίας, το Hen-na Hotel θα γίνει το πρώτο που θα λειτουργεί σχεδόν εξ ολοκλήρου από ρομπότ και θα ανοίξει τις πύλες του τον Ιούλιο. Το ξενοδοχείο έχει 72 δωμάτια και 10 ανθρωποειδή ρομπότ που μπορούν να υποδεχθούν τους πελάτες, να μεταφέρουν τις βαλίτσες και να καθαρίσουν τα δωμάτια.

Όλο αυτό το σκηνικό θυμίζει πράγματι κάτι από επιστημονική φαντασία. Τα ρομπότ φτιάχνονται από την εταιρεία Kokoro και μπορούν να μιμηθούν ανθρώπινες συμπεριφορές όπως αναπνοή, ανοιγοκλείσιμο ματιών, ομιλία σε Ιαπωνικά, Κινέζικα, Κορεάτικα και Αγγλικά ενώ γνωρίζουν να κάνουν eye contact, ανταποκρίνονται στην γλώσσα του σώματος και στον τόνο της φωνής.

Το ξενοδοχείο ευελπιστεί στο μέλλον τα ρομπότ να φέρουν εις πέρας το 90% των εργασιών του.

Πέρα από τα ρομπότ το ξενοδοχείο από μόνο του θα είναι high-tech καθώς οι επισκέπτες θα έχουν πρόσβαση στα δωμάτιά τους μέσω αναγνώρισης προσώπου αντί για κλειδιά ή κάρτες. Η θερμοκρασία του δωματίου θα παρακολουθείται από πάνελ ακτινοβολίας που ανιχνεύουν τη θερμοκρασία του σώματος και θα ρυθμίζεται ανάλογα. Αντί να καλείτε την ρεσεψιόν έχετε ένα tablet όπου στέλνετε τα αιτήματά σας.

Πηγή:techblog.gr