IMG_0825

Στασικράτους 30: Η νέα γωνιά που θυμίζει Παρίσι

Η Στασικράτους μυρίζει ανανέωση, Χριστούγεννα, γιορταστική ατμόσφαιρα, γιορτάρες μέρες. Οι πιστοί οπαδοί του Flo Cafe επιστρέφουν στο καινούργιο ανανεωμένο στέκι τους, που φέρει το όνομα Stasicratous 30. Υπό νέα διεύθυνση,  ανθρώπους με εξαιρετικά εκλεπτυσμένο γούστο, εξαίρετες γαστρονομικές δημιουργίες, υπέροχο καφέ, το Stasicratous 30 θα σας καταπλήξει! Ο χώρος ανακαινίστηκε πλήρως,  μου θυμίζει Παρίσι ή Βιέννη, ένας ζεστός, φιλικός χώρος για όλα τα γούστα και ηλικίες.

Η Ρόνα Χατζήπαπα Λεμονάρη, Διευθύντρια και Ιδιοκτήτρια του νέου χώρου, μια αληθινή οικοδέσποινα μάς υποδέχεται με το γλυκό της χαμόγελο και την αριστοκρατική της άνεση και μας ξεναγεί στο καινούργιο της σπίτι. Όπως μας εξηγεί, έχει αναλάβει η ίδια τη διακόσμηση του καφέ – εστιατορίου σκεφτόμενη πως είναι το δικό της σπίτι. Επηρεάστηκα από τη Γαλλία, όπου σπούδασα, μας αναφέρει σε δηλώσεις της, θέλοντας να δημιουργήσω ένα χώρο που να με ευχαριστεί εμένα προσωπικά.

Ο εξωτερικός χώρος είναι ο χώρος όπου κάποιος μπορεί να απολαύσει τον καφέ του και το κρουασάν του,  ο εσωτερικός χώρος έχει διαμορφωθεί επίσης με αγάπη και γούστο και χρησιμοποιείται περισσότερο ως εστιατόριο και στον εξωτερικό χώρο μπορεί κάποιος να απολαύσει το κρασί του, εξαίρετο γαλλικό και ελληνικό κρασί, με platters.

H Ρόνα επιλέγει προσωπικά το μενού, τις σπιτικές χορτόπιττες που φτιάχνονται καθημερινά, ακόμη και το υγιεινό παιδικό μενού, αλλά και τα καλύτερα γλυκά, όπως πορτοκαλόπιττα με παγωτό μαστίχα και χριστουγεννιάτικο cheese cake με κάστανο και ρόδι.

Η κ. Χατζήπαπα που πιστεύει στο μέλλον της πρωτεύουσας, προσδοκεί σε ανανέωση του κέντρου της πόλης, και ειδικότερα της Στασικράτους και Μακαρίου. “Θα μπορούσα να αφυπηρετήσω πρόωρα, να ζω μια συμβατική ζωή, Όμως, επέλεξα να επενδύσω, εργοδοτώντας ένα αριθμό προσωπικού για να στηρίξω την οικονομία και τον τόπο”.

Το Στασικράτους 30 λειτουργεί από τις  8.30  το πρωί μέχρι τις 12 το βράδυ.

Επισκεφτείτο το, θα γίνει το δικό σας σπίτι!

Χρύσω Αντωνιάδου

(Δεν είναι πληρωμένη διαφήμιση. Είναι μια προσωπική επιλογή για ξεκούραση και έμπνευση).