image-6177

Ποιος νοιάζεται για τους …στρατιώτες – νοσηλευτές!

Ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης είναι έτοιμος για την έξοδο της Κύπρου από το Μνημόνιο. Οι βουλευτές και άλλοι αξιωματούχοι του κράτους διεκδικούν και θα πάρουν, να είστε σίγουροι, αυξήσεις στη μισθοδοσία τους. Η Μεταρρύθμιση στη Δημόσια Υπηρεσία φέρνει αλλαγές.

Ο Κλάδος των Νοσηλευτών θέτει αιτήματα εδώ και καιρό, ζητήματα που άπτονται της καλύτερης λειτουργίας των δημοσίων νοσηλευτηρίων, αλλά δεν ιδρώνει το αυτί κανενός. Πρώτα τους είπαν πως η Κύπρος βρίσκεται σε κατάσταση Μνημονίου και εφαρμόζονται πολιτικές λιτότητας και περισυλλογής. Άρα, παγοποιούνται όλες οι αυξήσεις, και οι προσαυξήσεις και οι κλίμακες. Τι τους νοιάζει εάν έχουν πανεπιστημιακό δίπλωμα! Οι πρώτοι είναι ή οι τελευταίοι!

Μετά τους κατατάσσουν στην κατηγορία των εργαζομένων που δεν είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίου για σκοπούς αξιολόγησης. Βλέπε Μεταρρύθμιση στη Δημόσια Υπηρεσία.

Μια μέρα τους λένε πως τα θέματά τους συζητούνται στη ΜΕΠ, την άλλη πως θα εξεταστούν, μετά ανακαλύπτουν πως ακόμη συζητούνται… Η ουσία είναι μια: Το θέμα των νοσηλευτών δεν τους ενδιαφέρει. Το βλέπουν ως μια παρωνυχίδα στα υπόλοιπα εργασιακά ζητήματα που συζητούν στη Μεικτή Επιτροπή Προσωπικού. Για κείνους έχει σημασία να … εξυπηρετηθούν αυτοί που έχουν να τους δώσουν, αυτοί που συντηρούν το σύστημα. Γιατί να στηρίξουν 100, 200, 300 νοσηλευτές; Τι έχουν να κερδίσουν απ’ αυτούς; Ή νομίζουν πως επειδή φωνάζουν και διεκδικούν θα τα καταφέρουν;

Τους συμφέρει να τους διαιρούν για να βασιλεύει ο φίλτατος ο Γλαύκος, και να παίζει το παιγνίδι μονότερμα. Από την άλλη γιατί να τους στηρίξουν; Έχουν τόσα και τόσα να κάνουν! Αυτονόμηση, εισαγωγή Γενικού Σχεδίου Υγείας και βάλε… Ποιος νοιάζεται για τους στρατιώτες; Το βασίλειο κατακτάται από τους Διοικητές! Έτσι, νομίζουν ή έτσι θέλουν να πιστεύουν! Δεν υπολογίζουν όμως τον θυμό του λαού, όπως λέει και το ρητό, φωνή λαού οργή θεού! Έρχονται σύντομα. Οι βουλευτικές εκλογές. Εκεί να τους δω!

Χρύσω