Κλειστές-τράπεζες-Κύπρος-

Πλήρωνε λαέ, εσύ δεν είσαι πολιτικός για να σου διαγράψουν δάνειο!

Η Κύπρος βγαίνει στις αγορές καλώς! Η Κύπρος πέρασε τις εξετάσεις της Τρόικας! Καλώς! Η Κύπρος κατάφερε να τηρήσει τις δεσμεύσεις της μνημονιακής σύμβασης. Λίαν καλώς! Όμως αναμένω και αναμένεις και αναμένoυμε ακόμη απαντήσεις. Για τα πάντα. Για όσα συνέβαιναν στο χρηματοπιστωτικό σύστημα τα προηγούμενα χρόνια. Απ’ όλους. Την Εκτελεστική, τη Δικαστική και τη Νομοθετική Εξουσία.

Υπενθυμίζω αναφορά της έκθεσης της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής στην οποία ο γενικός ελεγκτής της Τράπεζας Κύπρου Κ. Τσολάκης, ανταποκρινόμενος σε αιτήματα της Επιτροπής, κοινοποίησε στις 29/10/2013 προς τη Βουλή καταστάσεις με χορηγήσεις της τράπεζας προς τους συμβούλους του Συγκροτήματος κατά τα έτη 2006 μέχρι 2012 και καταστάσεις με διαγραφές χρεών πολιτικών προσώπων.

Όπως προκύπτει από την ανάλυση των στοιχείων που συνόδευαν την πιο πάνω αναφερόμενη επιστολή, υπήρχαν 10 περιπτώσεις, σύμφωνα με την έκθεση, κατά τις οποίες η τράπεζα προχώρησε σε διαγραφή μέρους ή ολόκληρου του ποσού του δανείου που παραχωρήθηκε σε πρόσωπα, τα ονόματα των οποίων φρόντισε να καλύψει με ΧΧΧ η Επιτροπή Θεσμών. Τονίζεται ότι στις τέσσερις από τις 10 περιπτώσεις παραχωρήθηκαν δάνεια ύψους €4,3 εκατ., €2,7 εκατ., €1,8 εκατ. και €1,3 εκατ. αντίστοιχα με μηδενικές εξασφαλίσεις.

Χ.Α.