konstantinos-irodotou-proso-olotachos-gia-tis-idiotikopoiiseis

Ο χρυσός Έφορος πάει στην Κεντρική Τράπεζα

30 Απριλίου 2014. Το υπουργικό συμβούλιο ενημερώνεται και επικυρώνει τον διορισμό του Κωνσταντίνου Ηροδότου στη θέση του Εφόρου Αποκρατικοποιήσεων.

15 Φεβρουαρίου 2017. Το υπουργικό συμβούλιο αποφασίζει τον διορισμό του Κωνσταντίνου Ηροδότου ως Εκτελεστικού Σύμβουλου της Κεντρικής Τράπεζας.

Πολύτιμος ο Κωνσταντίνος Ηροδότου. Ποιος τον προωθεί; Ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης. Ο άνθρωπος που, ενημερώνοντας τη Βουλή το 2014, χαρακτηρίζει τον Κωνσταντίνο Ηροδότου πρόσωπο υψηλού επαγγελματικού και ηθικού επιπέδου, με οργανωτικές ικανότητες, μόρφωσης και πείρας σχετικά με τα καθήκοντα της θέσης, περιλαμβανομένης και επιχειρηματικής πείρας επί των συναλλαγών.

Το «χρυσό» συμβόλαιο

Μια πολύτιμη λεπτομέρεια. Ο Έφορος Αποκρατικοποιήσεων έχει συμβόλαιο για τέσσερα χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2018. Σε περίπτωση που το Υπουργείο Οικονομικών αποφάσιζε τη διάλυση της Μονάδας Αποκρατικοποιήσεων, θα καλείτο να πληρώσει τη… λήξη του συμβολαίου του Εφόρου.

Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Ούτε γάτα ούτε ζημιά. Ο άνθρωπος του Χάρη στην Κεντρική Τράπεζα, καθώς ο ίδιος επιθυμεί την τοποθέτησή του στη θέση του Κεντρικού Τραπεζίτη, ο άνθρωπος του κοντά στην …αντίπαλο Χρυστάλλα Γιωρκάτζη. Και γλυτώνει και χρήμα για πιθανές αποζημιώσεις. Τυχερός ο Κωνσταντίνος!