Two month old Feisal from Syria lies next to a camp fire in the yard of a petrol station in Polykastro, near Idomeni, Greece. Her father Ahmed wants to take his family to Germany.

Ο λαός της Συρίας θάβεται κάτω από τις βόμβες

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα εκτιμoύν ότι περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν παγιδευτεί σε πολιορκίες τόσο του συνασπισμού που ηγείται η Συριακή κυβέρνηση όσο και των αντίπαλων ομάδων. Οι ιατρικές προμήθειες μπλοκάρονται συστηματικά στα σημεία ελέγχου και η μεταφορά σοβαρά άρρωστων ή τραυματισμένων ασθενών είναι σχεδόν αδύνατη εν μέσω πολιορκίας. Η Μαντάγια αποτελεί ένα ακραίο παράδειγμα της χρήσης αυτής της τακτικής στη Συρία. Γιατροί που υποστηρίζονται από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα μέσα στην πόλη μάς έχουν αναφέρει ότι 49 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την πείνα μέχρι σήμερα.

Η φυγή είναι η μόνη επιλογή για πολλούς ανθρώπους, αλλά γίνεται όλο και πιο δύσκολη κάθε μέρα. Η βία έχει ήδη αναγκάσει 6,5 εκατομμύρια ανθρώπους – οι μισοί από τους οποίους είναι παιδιά – να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να εκτοπιστούν μέσα στη Συρία. Περίπου 120.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους από τις επαρχίες Χαλέπι,Χάμα και Ιντλίμπ το Σεπτέμβριο – ένα άμεσο αποτέλεσμα των έντονων βομβαρδισμών.

Η δύο μηνών Φεϊσάλ, από τη Συρία, βρίσκεται δίπλα σε μια φωτιά στο βενζινάδικο στο Πολύκαστρο, Η βία στη Συρία έχει οδηγήσει περισσότερα από 11 εκατομμύρια ανθρώπους, μακριά από τα σπίτια τους, δήλωσε η Λιου.