1

Οι ομορφιές των Βρυξελλών

Κατά την επικρατούσα εκδοχή, η προέλευση της ονομασίας αυτής της πόλης, προέρχεται από την παλαιά ολλανδική λέξη Broeksel (όπου broek σημαίνει βάλτος και sel κτίσμα/δωμάτιο εκ του λατινικού cella), που σημαίνει «σπίτι στον βάλτο». Κι όμως, αυτή η πόλη, κάθε άλλο παρά βαρετή είναι και δεν ανακηρύχτηκε τυχαία Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2000.Οι Βρυξέλλες ( http://visitbrussels.be ) είναι η πρωτεύουσα του Βελγίου, το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας αλλά και διοικητικό κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γεμάτη αντιθέσεις και αντιφάσεις που ιντριγκάρουν όχι μόνο τους επισκέπτες της, αλλά μερικές φορές και τους ίδιους τους κατοίκους της, αποτελεί έναν από τους ενδιαφέροντες ακόμη προορισμούς της Δυτικής Ευρώπης.

Η ανέμελη ατμόσφαιρα της πόλης αλλά και η σταθερή μεταξύ άλλων ποιότητα της καθημερινής ζωής εκεί, θα σας σαγηνεύσουν. Αναμφίβολα θα απολαύσετε τις βόλτες στα αμέτρητα μαγαζιά της πόλης, το καλό φαγητό στα υπέροχα εστιατόριά της, τα ζαχαροπλαστεία σοκολάτας που θα σας κάνουν να νιώσετε και πάλι παιδί αλλά και τα ιστορικά της κτήρια στα πλακόστρωτα δρομάκια, που απλά και μόνο κοιτάζοντάς τα θα σας γυρίσουν πολλά χρόνια πίσω, σχεδόν στη δημιουργία τους. Άλλωστε, δεν ανακηρύχτηκε τυχαία Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2000.

Για εκείνους που θα προτιμήσουν να επισκεφθούν τις Βρυξέλλες μετά τον Οκτώβριο, καλό θα ήταν να γνωρίζουν πως η θερμοκρασία πέφτει αρκετά και οι χειμερινοί μήνες είναι υγροί και ψυχροί. Οι χιονοπτώσεις είναι σπάνιες, όμως λόγω της πολλής υγρασίας θα πρέπει να είστε καλά προετοιμασμένοι για ολισθηρό έδαφος. Γι’ αυτό φορέστε τα αντιολισθητικά μποτάκια σας και απολαύσετε άφοβα το γοητευτικό τοπίο των Βρυξελλών.

Περισσότερα ΕΔΩ