newego_LARGE_t_1101_54649964_type13145

Νέα βομβιστική επίθεση καμικάζι στην Κωνσταντινούπολη

Η βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα σε πολυσύχναστη εμπορική περιοχή της Κωνσταντινούπολης κόστισε τη ζωή σε 4 άτομα, ενώ τραυματίστηκαν 36, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Υγείας. Από τους τραυματίες, οι επτά είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας, που συγκλόνισε τον εμπορικό πεζόδρομο της οδού Ιστικλάλ στην Κωνσταντινούπολη. Στον εμπορικό αυτό δρόμο, βρίσκονται διάσημα εμπορικά καταστήματα, αλλά και ξένες διπλωματικές αντιπροσωπείες, σε απόσταση λίγων μέτρων από το συνηθισμένο σημείο στάθμευσης αστυνομικών λεωφορείων.

Από την επίθεση αυτή, σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου του βομβιστή, ενώ τραυματίστηκαν 36. Τα θύματα είναι τρεις Ισραηλινοί κι ένας Ιρανός.

Δύο Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν στο Ρόιτερς ότι τα ευρήματα στο χώρο της επίθεσης δείχνουν ότι ο βομβιστής είχε σχέσεις ή με το εκτός νόμου Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) ή με το Ισλαμικό Κράτος. Η Τουρκία, που είναι χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ ανιιμετωπίζει απειλές ασφάλειας από το PKK κυρίως στις κουρδικές νοτιοανατολικές περιοχές της, ενώ αποτελεί στόχο και των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Πηγή:ethnos.gr