untitled

Μικροί και τιποτένιοι έχουν το θράσος να μιλούν!

Παρακολουθώ τα τελευταία εικοσιτετράωρα τις δηλώσεις όλων εκείνων που κατέστρεψαν το χρηματοπιστωτικό σύστημα και την οικονομία του τόπου. Αυτοί που έχουν το θράσος να βγαίνουν στις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές και να μιλούν για εκείνα που θα μπορούσαν να κάνουν οι άλλοι, αυτοί που συμμετείχαν ή ήταν πρωταγωνιστές όλων εκείνων που προηγήθηκαν και ακολούθησαν της χρηματοπιστωτικής κρίσης και των αποφάσεων του Eurogroup.

Ο Tζορτζ Όργουελ έλεγε πως «ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες και προδότες και απατεώνες δεν είναι θύμα είναι συνεργός τους και ο Θουκυδίδης πως «προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδας στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει…».

Πραγματικά είναι με μεγάλη οργή και θυμό που αντικρύζουμε τα πρόσωπα αυτών που κατάστρεψαν τον τόπο, συνέθλιψαν την οικονομία και δεν έχουν το θάρρος, γιατί είναι μικροί και τιποτένιοι, να πουν ένα συγγνώμη, να δώσουν μια πειστική δικαιολογία για όλα όσα ήταν υπό την ευθύνη τους αλλά δεν κατάφεραν να διαχειριστούν.