omorfo-xamogelo-580x351

Κρίση; Φόρεσε το καλύτερο χαμόγελο!

Τι σημαίνει να είσαι ευτυχισμένος σε περιόδους κρίσης; Η ευτυχία για τον καθένα είναι υποκειμενική υπόθεση. Για μένα ευτυχία είναι να ξυπνώ το πρωί, να αισθάνομαι σωματικά καλά, να ανοίγω το παράθυρό μου, να μυρίζομαι το γιασεμί και να βγαίνω βόλτα με τον σκύλο μου.

Μετά; Μετά αρχίζει ο αγώνας. Οι προτεραιότητες, τα χρονοδιαγράμματα, η πίεση και όλες οι υποχρεώσεις που έχω να διεκπεραιώσω. Όμως, είμαι ήρεμη!

Για σένα ευτυχία είναι να ξυπνάς το πρωί, να τρέχεις στο γραφείο, να συμμετέχεις σε συσκέψεις, από τη μια στην άλλη και να είσαι ικανοποιημένος που πληρώνεσαι αδρά κάθε μήνα και διαθέτεις ανέσεις και κύρος.

Η οικονομική κρίση έφερε ανατροπές σε πολλούς από εμάς. Ακούω καθημερινά νέα παιδιά που δεν έχουν όνειρα, τα κούρεψαν οι αποφάσεις του Eurogroup, δεν έχουν πυξίδα για να αρχίσουν τη ζωή τους, να βρουν τον δρόμο τους και να κάνουν αυτό που σπούδασαν ή που ονειρεύτηκαν από παιδιά.

Κανένας και καμιά από εμάς δεν μπορεί να ελέγξει όσα συμβαίνουν γύρω μας. Ούτε τις αποφάσεις που λαμβάνονται για να υλοποιηθούν όλα όσα επέβαλαν οι δανειστές, ούτε ακόμη και τους σκληρούς αριθμούς της ανεργίας που σκαρφαλώνει κάθε μήνα. Μπορείς, όμως, να ελέγξεις πώς εσύ αισθάνεσαι σε όλο αυτό το πρωτόγνωρο γίγνεσθαι. Εσύ και μόνο εσύ μπορείς να καθορίσεις τη στάση που θα κρατήσεις έναντι των γεγονότων και εσύ μόνο εσύ μπορείς να ελέγξεις πώς νιώθεις.

Βγες λίγο από τη γνωστή σου ζώνη ασφαλείας, εκείνη που συνήθισες τόσα χρόνια, ψάξε κάτι διαφορετικό, ακόμη κι αν χρειαστεί να εγκαταλείψεις τον τόπο σου, ή να περιορίσεις τις ανέσεις της ζωής σου. Μην κλειδώνεις το δυναμικό που διαθέτεις μέσα σου και κυρίως μην μεμψιμοιρείς. Καθάρισε το μυαλό σου από τα δεν και τα πρέπει και να έχεις πάντοτε κατά νου ότι η ζωή είναι ένας κύκλος και γυρίζει. Ίσως επιβάλλεται να ζήσουμε κάποιες καταστάσεις, γεγονότα και αλλαγές για να ανακαλύψουμε έναν εαυτό που δεν ξέραμε, τις πραγματικές μας δυνάμεις, τους πραγματικούς μας φίλους και όλα όσα είχαμε ξεχάσει. Ότι η ζωή είναι ωραία, η ζωή είναι δημιουργία! Καλή σας μέρα και μην ξεχνάτε να φορέσετε το καλύτερο χαμόγελό σας!

Χρύσω