An attractive young woman embracing her handsome boyfriend

Καθάρισε τη ζωή σου από τους αρνητικούς ανθρώπους

Επέλεξε να είσαι θετικός άνθρωπος. “Καθάρισε” τη ζωή σου από τους μίζερους ανθρώπους και βάλε ένα πρόγραμμα θετικής ενέργειας. Μπορείς! Δοκίμασέ το.

Θέτεις όρια

Μην πιέζεις τον εαυτό σου να ακούει ένα αρνητικό άτομο. Η αρνητική ενέργειά του θα εισβάλει στη δική σου ζωή. Θέσε όρια και κράτα τις αποστάσεις μεταξύ σας. Δεν μπορείς να ελέγξεις την αρνητική συμπεριφορά, αλλά μπορείς να επιλέξεις να είσαι μαζί του ή όχι.

Αποφεύγεις τους παραπονιάρηδες

Οι άνθρωποι που διαμαρτύρονται για τα πάντα δεν θα βελτιώσουν ποτέ τη ζωή σου. Δεν προσφέρουν λύσεις, μόνο αναφέρονται σε προβλήματα. Απορρίπτουν τις ιδέες σου και σε ενοχλούν με τα δικά τους πάνω και κάτω τους.  Αν αντιμετωπίζεις τέτοιου είδους συμπεριφορές από άτομα του οικογενειακού σου περιβάλλοντος, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να περνάς λιγότερο χρόνο μαζί τους.

Κρατάς τις αποστάσεις

Ένας τοξικός άνθρωπος μπορεί να επηρεάσει μία ολόκληρη ομάδα. Δεν είναι καθόλου απίθανο, οι υπάλληλοι μιας επιχείρησης να αρχίζουν να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους ή να υιοθετούν την αρνητική συμπεριφορά του συναδέλφου τους. Αν είσαι εσύ επικεφαλής της ομάδας, όσο πιο γρήγορα χειριστείς τον αρνητικό υπάλληλο τόσο γρηγορότερα λύνεις το πρόβλημά σου. Κανόνισε μία συνάντηση, εξέφρασε τις ανησυχίες σου και δώσε σε αυτό το άτομο την ευκαιρία να αλλάξει.

Επιλέγεις τις μάχες

Μην εμπλέκεσαι σε διαμάχη κάθε φορά που σε εκνευρίζει κάποιος. Όχι μόνο θα δώσεις την εντύπωση ότι αναζητάς τον καβγά, αλλά θα αφήσεις χώρο για την τοξικότητα στη δική σου ζωή. Αντί να χάνεις χρόνο υποστηρίζοντας την άποψή σου, προσπάθησε να αγνοήσεις τυχόν αρνητικά σχόλια.

Μην υπεραναλύεις την κατάσταση

Οι αρνητικοί άνθρωποι μπορεί να συμπεριφέρονται παράλογα. Θα χάσεις πολύτιμο χρόνο και ενέργεια αν προσπαθήσεις να κατανοήσεις τις πράξεις τους, γι’ αυτό προτίμησε να μην μπεις σε αυτή τη διαδικασία.

Αναπτύσσεις ένα σύστημα υποστήριξης

Χτίσε ένα δίκτυο υποστηρικτικών φίλων, συναδέλφων και επαγγελματικών επαφών. Πολλές φορές χρειάζεσαι βοήθεια για να αντιμετωπίζεις τους αρνητικούς ανθρώπους που εισβάλλουν στη ζωή σου. Είναι σημαντικό να ξέρεις πότε χρειάζεσαι βοήθεια.

Αγκαλιάζεις τη θετική διάθεση

Η προσωπική σου ευημερία είναι πολύ σημαντική για να αφήνεις την αρνητική γνώμη του καθενός να σε επηρεάζει για το πώς βλέπεις εσύ τον εαυτό σου. Με το να παραμένεις θετική και να περιορίζεις τον χρόνο που περνάς με τα αρνητικά άτομα, απελευθερώνεσαι σταδιακά από τους τοξικούς ανθρώπους.