1

Κάντε «fit» την καθημερινότητά σας

Tης Φανής Χατζηκώστα*

Πέντε ανεπαίσθητες αλλαγές που μπορούν να κάνουν πιο «fit» την καθημερινότητά μας, χωρίς καλά – καλά να το καταλάβετε:
*Αν θα πάτε στο περίπτερο για περιοδικό ή στον φούρνο για ψωμάκι (απ’ το διαιτητικό) ή, λέμε τώρα, για κουσκούς με την κολλητή δυο τετράγωνα πιο κάτω, κάντε το με τα πόδια. Αφήστε το αυτοκίνητο για τις μακρινότερες αποστάσεις.
*Αν είστε στο γραφείο επί οκτώ ώρες, μη μένετε καθηλωμένοι στην καρέκλα. Να κάνετε μικρά διαλείμματα, να περπατάτε λίγο και αν έχει κι ορόφους το κτίριο εκμεταλλευτείτε τους, κόβοντας το ασανσέρ. Το ίδιο ισχύει κι αν μένετε σε πολυκατοικία.
*Αν νιώθετε «πτώμα» μετά τη δουλειά, εξαντλημένοι μετά το πήγαινε έλα των φροντιστηρίων με τα παιδιά και γενικά εάν αισθάνεστε καταβεβλημένοι ψυχικά και σωματικά, μην ξαπλώσετε στον καναπέ. Βάλτε φόρμες και αθλητικά και «κάντε την» από όλους κι όλα, έστω για μισής ώρας περπάτημα ή τζόκινγκ στο κοντινότερο πάρκο ή παραλιακά. Θα γυρίσετε στο σπίτι «άλλος άνθρωπος».
*Αν, πάλι, θέλετε να το διασκεδάσετε, κανένα πρόβλημα! Πέστε το και κάντε το. Μη βάλετε το cd αράζοντας στο σαλόνι. Κάντε πέρα τα έπιπλα και γυμναστείτε στο ρυθμό της μουσικής, κάνοντας απλές αεροβικές ασκήσεις ή απλώς χορεύοντας.
*Αν είναι Κυριακή απόγευμα και τα παιδιά σας έχουν… πάρει τ’ αυτιά θέλοντας «πάρκο τώρα», δείτε το θετικά. Πάρτε μικροί – μεγάλοι τα ποδαράκια ή τα ποδηλατάκια σας και κάντε μια οικογενειακή… αεροβική εξόρμηση. Και μην κάθεστε στο παγκάκι. Σηκωθείτε και τρέξτε πίσω από το τρίχρονο. Είναι η καλύτερη, πιστέψτε με, γυμναστική!
*Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης,
Group & Personal Trainer
fanihadjicosta@hotmail.com