photo5

Η Δήμητρα ξέρει αλλά…

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου κ.Δήμητρα Καλογήρου έχει στα συρτάρια της μια ωρολογιακή βόμβα, που ρίχνει κυβερνήσεις. Κανονικά εγώ εάν είχα μες τα πόδιά μου μια τέτοια βόμβα δεν θα κοιμόμουν νύκτα!

Βέβαια, η Δήμητρα, που διατηρεί άριστες σχέσεις με την εξουσία γενικώς, πού να τολμήσει να ανοίξει τέτοια ιστορία. Γι’ αυτό και στις σημερινές της δηλώσεις περιορίστηκε να αναφέρει για τις ΚΕΠΕΥ: «Η ΕΚΚ ανέστειλε την άδεια λειτουργίας τριών ΚΕΠΕΥ στις οποίες προέκυψαν σημαντικά προβλήματα, ενώ προχώρησε σε πλήρη ανάκληση της άδειας λειτουργίας μίας ΚΕΠΕΥ λόγω σοβαρών παραβάσεων. Στην τελευταία περίπτωση, επιβλήθηκαν για πρώτη φορά διοικητικά πρόστιμα στους εκτελεστικούς διοικητικούς σύμβουλους ύψους €300.000 και επίπληξη στους μη εκτελεστικούς διοικητικούς συμβούλους. Στα εν λόγω πρόσωπα απαγορεύτηκε επίσης να έχουν ανάμιξη σε δραστηριότητες που εμπίπτουν στο χρηματοοικονομικό τομέα για περίοδο 5 χρόνων».

Η εν λόγω ΚΕΠΕΥ που εδρεύει στη Λεμεσό και για την οποία υπάρχουν καταγγελίες από ξένους επενδυτές απ’ όλο τον κόσμο, και τεκμήρια που «καίνε» με τα οποία ισχυρίζονται ότι έχασαν τα χρήματά τους, έχει αδειοδοτηθεί επίσημα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου. Οι ξένοι επενδυτές δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια. Ήδη, το θέμα παίρνει διαστάσεις στο εξωτερικό κι αν ξεσπάσει και στην Κύπρο, ούτε ένα νέο μνημόνιο δεν θα σώζει!

Η Δήμητρα βέβαια που … νίπτει τας χείρας (για να μην μπλέξει) επικαλείται το άρθρο του νόμου που την… καλύπτει, εκδίδει και μια ανακοίνωση τα

για συμβιβασμό από τον περασμένο Νοέμβριο και όλα καλά. Ας τους ξένους να ψάχνουν αλλού.

Όμως, όποιος φυλάει τα ρούχα του έχει τα μισά. Δήμητρα θα μπλέξεις άσχημα με αυτήν την υπόθεση γιατί υπάρχουν πολλά στοιχεία. Ήδη, φτάνουν και στην Κύπρο και άμα αρχίσουν να κάμνουν τον γύρο των ιστοσελίδων, τετέλεσται!

Το Ξεφτέρι