Cyprus Financial Crisis

Δοξάστε τους! Εσείς δεν έχετε μια, αυτοί θέλουν αυξήσεις

Αγαπημένε μου διαδικτυακέ αναγνώστη και αναγνώστρια,

Ακούσατε τα νέα! Οι βουλευτές μας θα πάρουν αύξηση στην αντιμισθία τους, όχι βέβαια οι ίδιοι αλλά οι επόμενοι! Πραγματικά θέλω να τους συγχαρώ. Κατάφεραν και πάλι να πείσουν την Κυβέρνηση, είμαι σίγουρη με εκβιασμούς, υπάρχουν τόσα νομοσχέδια για ψήφιση, και πρέπει να συγκεντρωθούν ψήφοι! Ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ο υπέρμαχος του Μνημονίου, ήμουν και εγώ κάποτε! – δηλώνει ευχαριστημένος από την επιτυχή έξοδο της Κύπρου στις διεθνείς αγορές. Όμως, είμαι σίγουρη πως δεν μπορεί να κάμει πίσω, όπως κάμνει συχνά γι’ άλλες περιπτώσεις, στις απαιτήσεις της  Βουλής. Οι βουλευτές θέλουν αυξήσεις!

Τι νομίσατε πως είναι οι άνθρωποι. Ιδιωτικοί υπάλληλοι, άνεργοι, νοσηλευτές, χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι; Προς θεού, εκπρόσωποι του λαού είναι, και κατοικούν στον ναό της Δημοκρατίας. Φυσικά, θα ακολουθήσουν κι άλλοι ημίθεοι, κρατικοί αξιωματούχοι κλπ. Και τα δημόσια ταμεία θα αρχίσουν να μπάζουν νερά από παντού. Απορώ και εξίσταμαι πού είναι οι δανειστές. Κάποιος να τους φωνάξει βρε παιδιά, η Τρόικα πού είναι; H Nτέλια εξαφανίστηκε, η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων κρύφτηκε και το ΚΕΒΕ συνεδριάζει για την ενοποίηση της οικονομίας.

Εγώ το μόνο που έχω να σας πω, μάλλον να σας θυμίσω, είναι τούτο:

Ποιοι ψήφισαν το νομοσχέδιο – σωτηρίας που οδήγησε στο κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας και στην εξυγίανση του χρηματοπιστωτικού συστήματος; Θυμάστε;

Ποιοι ψήφισαν το μεγάλο “κούρεμα” των καταθέσεων; Σε θυμίζω θεία και παππού, που μια ζωή δούλευες, φύλαξες κάτι για τα γεράματα και σου έδωσαν χαρτιά!

Ποιοι έβλεπαν την κατρακύλα της οικονομίας και του χρηματοπιστωτικού συστήματος και σιωπούσαν; Θυμίζω τη δήλωση του Μεγάλου ότι  “η κρίση είναι μακριά μας και δεν μας αγγίζει”!

Ποιοι παρεμβαίνουν ακόμη στους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και βολεύουν τους δικούς τους; Προς Θεού όχι του κόμματός τους, τους φίλους των φίλων του άλλου κόμματος, τους φίλους τους!

Θαυμάστε τους! Οι εκπρόσωποι του λαού, οι εκπρόσωποι σας!

Εσείς ζείτε με τα κοινοτικά παντοπωλεία, εσείς με το σταγονόμετρο βγάζετε τον μήνα, εσύ είσαι άνεργος και εγώ δουλεύω από το πρωί ως το βράδυ, ακόμη και αργίες. Αυτοί; Αυτοί είναι θεοί, ζήτησαν και θα λάβουν, θέλουν αυξήσεις για τους επόμενους και θα τις πάρουν. Πολλοί εξ αυτών θα κρατήσουν την καρέκλα και την επόμενη θητεία. Και εμείς πάμε στους γάμους και πρέπει να δώσουμε φακελάκια, έχουμε έξοδα για μεταφορικά αλλά επιδόματα παραστάσεως ουδείς και ουδεμία!

Να μην ξανακούσω να μιλούν για λιτότητα και εξυγίανση, για Μνημόνιο και δανειστές! Σκίζω τα μνημόνια και σκέφτομαι να το γυρίσω Τσίπρας, όπως τον καιρό που ήταν φοιτητής. Μπράβο Αλέξη!

Δοξάστε τους! Οι βουλευτές μας, οι βουλευτές σας!

Χρύσω

 

Φωτό: parashkinio.gr