diatrofi-gia-antigiransi

Διατροφή γι’ αντιγήρανση

Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να βρούμε τον τρόπο να μπορέσουμε να ενσωματώσουμε μερικές τροφές στην καθημερινότητά μας αφού κάποιες φορές δεν ξέρουμε πώς να τις καταναλώσουμε! Δείτε λοιπόν μερικά μυστικά αλλά και χρήσιμες συμβουλές που θα λατρέψετε και τελικά η διατροφή για αντιγήρανση θα σας κάνει να νιώθετε αλλά και να δείχνετε υγιείς, λαμπερές και φρέσκες! Μην αφήσετε τον χρόνο να δείξει τα σημάδια του αλλά ακολουθήστε μία διατροφή που θα σας κάνει να αναζωογονηθείτε και να απολαύσετε την νεανική όψη της επιδερμίδας σας.

Λαχανικά:

Βάλτε στην διατροφή σας το καρότο, τα φασολάκια, τον αρακά, την πιπεριά, το λάχανο, το κουνουπίδι , το μπρόκολο, το μαρούλι, τα παντζάρια και όλα αυτά που παλαιότερα είχαν την πρώτη θέση στο καθημερινό τραπέζι.  Προτιμήστε τα λαχανικά βιολογικής καλλιέργειας και να θυμάστε πως δεν χρειάζεται να τα μαγειρεύετε για ώρες αλλά μόνο όσο χρειάζεται για να διατηρήσουν όσο περισσότερο γίνεται τις βιταμίνες και τα ευεργετικά συστατικά τους. Επίσης μην παραλείψετε το σκόρδο και το κρεμμύδι!

Όσπρια:

Φακές, ρεβίθια, φασόλια, φάβα περιέχουν πολύτιμες βιταμίνες και συστατικά γι’ αντιγήρανση οπότε καλό είναι να τα καταναλώνετε και δυο φορές την εβδομάδα.

Φρούτα:

Τα φρούτα με αντιοξειδωτικές ιδιότητες θεωρούνται το Α και το Ω στην προσπάθειά μας να διατηρούμαστε υγιείς, φρέσκες , γεμάτες ενέργεια και αισιοδοξία. Όλα φαίνονται αλληλένδετα και τα φρούτα μπορούν να μας τα προσφέρουν. Για παράδειγμα, μούρα, ρόδι, ακτινίδια και πολλά ακόμα!

Super foods:

Εμπιστευτείτε τροφές όπως είναι τα γκότζι, το ιπποφαές, τη σπιρουλίνα, το κινόα αλλά και τα γνωστά σε όλους μας αμύγδαλα και καρύδια! Ανανεωθείτε με ξηρούς καρπούς και super foods που θα σας προσφέρουν τις αντοχές που χρειάζεστε διατηρώντας τη νεανικότητά σας!

Ελαιόλαδο και μέλι:

Ότι και να πούμε για αυτά τα δυο δώρα της φύσης είναι λίγο! Απλά ενσωματώστε τα στη διατροφή σας και θα εκπλαγείτε με τα αποτελέσματα. Ενέργεια, ευεξία, αντιγήρανση, λάμψη και γενικότερα καλή υγεία είναι μερικά από αυτά που σας προσφέρουν απλόχερα

Ταχίνι:

Πλούσιο σε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και αλλά και βιταμίνες όπως την Ε που συμβάλλει σημαντικά στην αντιγήρανση.

Αβοκάντο:

Αν και από πολλούς θεωρείται φρούτο ωστόσο δεν μπορούμε να το καταναλώσουμε όπως τα υπόλοιπα φρούτα που γνωρίζουμε. Φτιάξτε μία ωραία σαλάτα όταν το αβοκάντο ωριμάσει και γίνει ιδιαίτερα μαλακό. Προσθέστε ελαιόλαδο και αλάτι και δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να απολαύσει ένα κατά γενική ομολογία  πολύτιμο σύμμαχο κατά του γήρατος και με πολλά οφέλη για την υγεία μας!

Νερό:

Μία αφυδατωμένη επιδερμίδα φαίνεται να σπάει και να δείχνει γερασμένη. Χρησιμοποιούμε διάφορα προϊόντα για να την ενυδατώσουμε αλλά ξεχνάμε το πιο σημαντικό που είναι το νερό το οποίο θα μας προσφέρει ουσιαστική και βαθιά ενυδάτωση. Φροντίστε να καταναλώνετε την επιθυμητή ποσότητα νερού κατά τη διάρκεια της ημέρας! Συνήθως καταναλώνουμε περισσότερο νερό κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου λόγω ζέστης και λιγότερο τον χειμώνα. Υπάρχει ένας μέσος όρος ο οποίος είναι 6 με 8 ποτήρια την ημέρα.

Ροφήματα

Λέγεται πως ιδανικά είναι και τα ροφήματα όπως το κακάο, το φασκόμηλο, το πράσινο τσάι, το τίλιο  αν επιθυμείτε να είστε πάντα αναζωογονημένες και λαμπερές.

Πηγή:dynamikhgynaika.gr