belgicah

Δακρυσμένες σημαίες, Τεντέν, Asterix και πατάτες κατά βαρβάρων

Με οξεία ματιά και καυστικά σχόλια προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις αιματηρές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι και απλοί πολίτες, κατακλύζοντας με αιχμηρά σκίτσα το διαδίκτυο σε ένδειξη συμπαράστασης αλλά και ως μορφή διαμαρτυρίας για την σημερινή «μαύρη μέρα» όπως την χαρακτήρισε και ο Βέλγος πρωθυπουργός.

 

 
Δακρυσμένες σημαίες, Τεντέν, Asterix και πατάτες κατά βαρβάρων

 

Μεταξύ των σκίτσων, ο Τεντέν που δακρύζει «για τα παιδιά του Βελγίου» και η έμπνευση του γνωστού σκιτσογράφου Plantu: η γαλλική και η βελγική σημαία να αγκαλιάζονται δακρύζοντας με την λεζάντα (13 Νοεμβρίου…22 Μαρτίου) αναφορά στις τρομοκρατικές επιθέσεις που αιματοκύλησαν το Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο και στις σημερινές στις Βρυξέλλες.

Άλλοι ανεβάζουν στο διαδίκυτο καρδιές και δάκρυα, γάτες, ακόμη και πατάτες τηγανιτές ως μια «σουρεάλ απάντηση» στους τρομοκράτες.«Προειδοποίηση στους τρομοκράτες των Βρυξελλών. Θα έχετε προβλήματα. Αν αναλογιστείτε ότι οι Βέλγοι πολεμιστές είναι οι πιο γενναίοι» γράφει μια χρήστης του διαδικτύου η οποία ανέβασε σκίτσο από τη δημοφιλή σειρά κόμικ του Αστερίξ.

«Αυτό που δεν καταλαβαίνουν ετούτοι οι ηλίθιοι που θέλουν να επιβάλουν με τη βία τη θρησκεία τους…Είναι ότι αν υπήρχε όντως Θεός, δεν θα τους άφηνε να είναι τόσο καθίκια» γράφει άλλο σκίτσο.

Πηγή:ethnos.gr