ROSS

Γουίλμπουρ Ρος για Brexit: «Θεόσταλτη ευκαιρία, αλλά πολύ μικρής διάρκειας»

Ανοικτές πολιτικές για προσέλκυση εταιρειών στο νησί μας, προτείνει στις κυπριακές αρχές ο μεγαλομέτοχος της Τράπεζας Κύπρου και γνωστός Αμερικανός επιχειρηματίας, Γουίλμπουρ Ρος. Συγκεκριμένα, ο κ.Ρος πρότεινε στις κυπριακές Αρχές να υιοθετήσουν ακόμη πιο ανοικτές πολιτικές, προκειμένου να προσελκύσουν στην Κύπρο εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, που σκέφτονται να μεταφέρουν εργασίες ή τις έδρες τους από το Λονδίνο σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Ο ίδιος διαβλέπει ευκαιρίες από την κρίση που δημιουργήθηκε μετά την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου για έξοδο από την ΕΕ. Ο κ Ρος, ο οποίος ήταν κύριος ομιλητής σε εκδήλωση που διοργάνωσαν η Τράπεζα Κύπρου και το Harvard Club of Cyprus, ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν ανάλογες ευκαιρίες και στον τομέα της ναυτιλίας, τονίζοντας ωστόσο ότι η Κύπρος θα πρέπει να δράσει γρήγορα.
«Πιστεύω ότι πρόκειται για μια θεόσταλτη ευκαιρία, αλλά πολύ μικρής διάρκειας διότι (οι εταιρείες) δεν θα περιμένουν για πολύ και τώρα υπάρχουν δύο κύριοι ανταγωνιστές, η Φρανκφούρτη και το Δουβλίνο», υπογράμμισε.
Πηγή: ΚΥΠΕ