Κλειστές-τράπεζες-Κύπρος-

Γίνεται το έλα να δεις στις τράπεζες!

Τα αποτελέσματα των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι στην Κύπρο συνεχίζει να υπάρχει ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον αλλά και πως τα προηγούμενα χρόνια επιπόλαιες τραπεζικές πρακτικές θα κυνηγούν τους ισολογισμούς  των τραπεζών για αρκετό καιρό. Αυτό φαίνεται από τη διατήρηση των μη εξυπηρετούμενων δάνειων στα επίπεδα του 60%, επίπεδα που διεθνώς θεωρούνται δυσθεώρητα και αποτελούν ισχυρή τροχοπέδη γι’  αισιοδοξία ότι η ανάκαμψη είναι μια σύντομη υπόθεση.

Μέχρι τώρα τα σπασμένα τα πλήρωναν οι μέτοχοι, οι καταθέτες, οι μισθωτοί που συνεχίζουν να την πληρώνουν. Τώρα τα σπασμένα των τραπεζών θα τα πληρώσουν και οι εργαζόμενοι. Τα Σχέδια Εθελούσιας Εξόδου δείχνουν στους εργαζομένους την πόρτα της εξόδου. Και ναι,  τούς ασκούν ψυχολογικό πόλεμο για να αποδεκτούν την πρόταση των τραπεζών, γιατί τάχατες δεν υπάρχει θέση στη δομή των νέων σχημάτων. Από τη μια προσλαμβάνουν, χωρίς διαδικασίες, και από την άλλη θέλουν να διώξουν κόσμο.

Με μια λέξη ασκείται “εκφοβισμός” αλλά όλοι σιωπούν και κανένας δεν τολμά να ανοίξει το στόμα του. Αλήθεια ρε παιδιά πού είναι η ΕΤΥΚ; Ή μήπως έχει και αυτή βάλει το χεράκι της στις … εξόδους!  Πάντως, εκείνος που δεν κοιμάται τη νύκτα είναι ο Χάρης Γεωργιάδης καθώς ξέρει πως εάν οι τράπεζες χρειαστούν πρόσθετα κεφάλαια, που οι μέτοχοι δεν πρόκειται να τα  βάλουν αυτή τη φορά, θα αναγκαστεί να βάλει το χέρι στην πούγκα του, όχι τη δική του αλλά του λαού.

Το Ξεφτέρι