tumblr_lae4sfrf8l1qcywruo1_500_large

Αγάπα τον! Τον εαυτό σου!

Όλοι μας, και εσύ και εγώ, μεγαλώσαμε ακούοντας τους γύρω μας να μας επικρίνουν, κάθε φορά που με τις πράξεις μας … δείχναμε πως αγαπάμε τον εαυτό μας. Μου πήραν χρόνια, κι ακόμη το παλεύω, να αντιληφθώ πως αγαπώντας τον εαυτό μου, κανακεύοντάς τον, φροντίζοντάς τον, μπορώ να προσφέρω και στους άλλους.

Τελευταία τον αγαπώ ακόμη περισσότερο! Εάν δεν τον αγαπήσω εγώ, κανένας άλλος δεν θα τον αγαπήσει, κανένας δεν θα τον νοιαστεί, κανένας δεν θα τον προστατεύσει από ασθένειες και άλλα μύρια που κυκλοφορούν γύρω μας και ανάμεσά μας. Πρώτα, λοιπόν, τον προστατεύω από τους τοξικούς ανθρώπους, εκείνους που με πνίγουν με τη γλώσσα και τα προβλήματά τους. Μετά τον ξεκουράζω, τώρα το καλοκαίρι τού επιτρέπω να κοιμηθεί λίγο παραπάνω, τον σέβομαι και τον προστατεύω από κάθε απόρριψη, λεκτική βία ή συναισθηματική επίθεση.Κρατώ με τα δόντια όλους εκείνους που προσπαθούν να εισβάλουν στον χώρο και στη ζωή μου, χωρίς να τους δίνω δικαίωμα, να με ρίχνουν για  να αισθάνονται υπέροχα, για να με κρίνουν εκεί που δεν … χωρά και για να είναι αυτοί καλά και εγώ χειρότερα. Όμως, πέρασαν τα δύσκολα…

Δοκίμασε και εσύ! Με τα μικρά και ασήμαντα στην αρχή, με τα πιο σημαντικά στη συνέχεια. Προστάτεψε τον εαυτό σου για να μπορείς να υπάρχεις, να λειτουργείς και να επιβιώνεις. Είμαι σίγουρη πως θα τα καταφέρεις!

Χρύσω