girl

Αγάπα τη ζωή σου

Αγαπάτε τη ζωή σας. Κανένας άλλος δεν θα σας αγαπήσει περισσότερο. Κάντε αυτό που σας λέει η καρδιά σας, ακόμη κι αν οι άλλοι σας αποθαρρύνουν. Μάθετε να εμψυχώνετε τον εαυτό σας, να του δίνετε κουράγιο, να παίρνετε δύναμη από αυτά που σας προσφέρει, αγκαλιάστε τον με σεβασμό. Κάντε εκείνα που σας ευχαριστούν, ακόμη κι αν πνίγεστε στη δουλειά και στις υποχρεώσεις. Βρείτε λίγο χρόνο μόνο για σας. Φτάνει να δίνετε στους άλλους, σταματήστε να βάζετε τους άλλους πάνω απ’ εσάς. Βάλτε τα όριά σας και θα δείτε πως και οι άλλοι θα σας σέβονται και θα σας εκτιμούν περισσότερο.

Μην είστε δεδομένοι για κανέναν και καμιά. Κανένας δεν είναι δεδομένος. Μάθετε τους άλλους να σας δίνουν, εφόσον και εσείς δίνετε. Μην παραχωρείτε συνεχώς τον εαυτό σας δωρεάν και ανέξοδα. Κάμετε πράξη τη λέξη «όρια». Μάθετε τους ανθρώπους να σας σέβονται. Τον χρόνο, τις επιθυμίες και τις προσπάθειές σας. Ζητήστε τους, πέστε ειλικρινά και ανοικτά τη γνώμη σας, τα θέλω σας. Φροντίστε τον εαυτό σας με μικρά και ασήμαντα, που μπορεί να έχουν μεγάλη σημασία.

Σκεφτείτε πως με τα χρόνια, έχετε λιγότερες σωματικές δυνάμεις και φροντίστε γι’ αυτό από νωρίς. Κανένας δεν θέλει ένα μίζερο άνθρωπο στη ζωή του. Αγαπήστε τον εαυτό σας, γι’ αυτό που είστε, όχι γι’ αυτό που θα θέλατε να είστε. Ψάξτε και βρείτε τα θετικά σας και αναδείξτε τα. Ο καθένας και η καθεμιά έχει θετικά ακόμη κι αν δεν το ξέρει, δεν το πιστεύει. Η ζωή σας αξίζει και εσείς αξίζετε. Φτάνει να έχετε τη δύναμη, τη διάθεση και την τόλμη να το πιστέψετε.

Κάνετε πράξη ζωής τα λόγια της Ελεανόρ Ρούσβελτ: «Κανείς δεν μπορεί να σε κάνει να νοιώσεις κατώτερος χωρίς τη συγκατάθεσή σου».

Χρύσω