DOC_20150626__1253495__ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ_

Ένας Υπουργός που τρέμει τον Πρόεδρο!

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης έχει ορισμένα «συν» που τον ανέβασαν στον υπουργικό θώκο.

  • Γεννήθηκε στην Πάφο.
  • Ήταν διευθυντικό στέλεχος της Τράπεζας Πειραιώς.
  • Εργάστηκε 10 χρόνια στη Λαϊκή Τράπεζα.
  • Σπούδασε χρηματοοικονομικά στο Ηνωμένο Βασίλειο (1990 – 1993 University of East Anglia).
  • Προέρχεται από το ΔΗΚΟ (αυτό κι αν είναι συν!).
  • Είναι γιος του Αντρέα Δημητριάδη, πρώην βουλευτή του κόμματος, πρώην υπουργού Δικαιοσύνης του Σπύρου Κυπριανού και νομικού συμβούλου του Δήμου Πάφου.
  • Ανέλαβε το Υπουργείο «για ν’ αποδείξει ότι οι νέοι άνθρωποι έχουν να προσφέρουν πολλά».

Το μεγάλο «πλην» του είναι ότι τρέμει τον θυμό του Προέδρου Αναστασιάδη. Τον πιάνει κρύος ιδρώτας μόνο που σκέφτεται πως ο Νικ θα αρχίσει να φωνάζει. Φοβάται τα τασάκια, τις φωνές και τους θυμούς του. Όπως τώρα που δεν τολμά να προωθήσει το θέμα που προέκυψε μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Λάρνακας να κλείσει τον δρόμο στις εταιρείες (13 ψήφοι εναντίον, 12 υπέρ, μία αποχή και μία απουσία) απορρίπτοντας τα αιτήματα των εταιρειών που ασχολούνται με τις εξορύξεις υδρογονανθράκων για να παραμείνουν στη Λάρνακα. Το αίτημα της εταιρείας ΤΟΤΑL για χρήση για έξι μήνες των εγκαταστάσεων της εταιρείας MEDSERV, στο λιμάνι της Λάρνακας, για διερευνητική γεώτρηση και το αίτημα της εταιρείας ΕΝΙ για παράταση για ακόμη ένα χρόνο, με δικαίωμα παράτασης γι’ άλλους έξι μήνες. Η κίνηση αυτή οδηγεί τις εταιρείες στη Λεμεσό και εκτός Κύπρου.

Βέβαια, το ερώτημα είναι ποια είναι η επόμενη κίνηση της Κυβέρνησης, καθώς η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι συμβουλευτική.

Εδώ μπαίνει «σφήνα» ο Υπουργός ο οποίος κυριολεκτικά … τα έκανε πάνω του όταν βρέθηκε προ του διλήμματος να παρουσιάσει το θέμα στο Υπουργικό Συμβούλιο για συζήτηση. «Φοβάμαι τις φωνές του Προέδρου», φέρεται να είπε και το θέμα μένει στα συρτάρια. Ο Υπουργός είτε άκουσε πολλές φορές τις φωνές του Νίκαρου και τα έκανε πάνω του ή θα … έφαεν κανένα τασάκι και δεν μπορεί να το αντέξει.

Το Ξεφτέρι