aspres-trixes

Άσπρες τρίχες – Αιτίες εμφάνισης

Κυρίως για λόγους αισθητικούς, οποιαδήποτε μεταβολή που σχετίζεται με το γήρας πάνω στο γυναικείο σώμα και πρόσωπο, όπως για παράδειγμα οι ρυτίδες, τα περιττά κιλά, η κυτταρίτιδα και οι άσπρες τρίχες στα μαλλιά, προβληματίζουν και ανησυχούν μια γυναίκα, εμποδίζοντάς την πολλές φορές από διάφορους τομείς της κοινωνικής της ζωής.

Για τις ρυτίδες στο πρόσωπο, την όψη φλοιού πορτοκαλιού, καθώς επίσης και την αύξηση βάρους, μπορείτε να ανατρέξετε σε άλλα πρόσφατα άρθρα μας στις κατάλληλες κατηγορίες του περιοδικού μας, όπου και θα ενημερωθείτε αναλυτικά σχετικά με το λόγους που τα εν λόγω θέματα προκαλούνται, καθώς επίσης και με ποιους τρόπους μπορείτε απλά και εύκολα να τα επιλύσετε.

Όσον αφορά όμως στο ζήτημα: άσπρες τρίχες, όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε βρίσκονται στο επί της οθόνης σας ανοιχτό άρθρο. Διαβάστε το για να μάθετε ποιες είναι οι πιθανές αιτίες εμφάνισης των άσπρων τριχών στα μαλλιά σας, αλλά και ποιοι είναι οι σωστοί, κατάλληλοι και αποτελεσματικοί 6+1 τρόποι μείωσης για τις άσπρες τρίχες που κάποια στιγμή όλες εμφανίζουμε.

Και, επειδή από τη στιγμή που θα ξεπροβάλει η πρώτη άσπρη τρίχα στα μαλλιά μας, μετά θα ακολουθήσουν κι άλλες, θεωρούμε πως είναι απαραίτητο να γνωρίζετε τι να κάνετε και τι όχι, κάτι που θα είναι εφικτό από την ώρα που θα γνωρίζετε τις αιτίες εμφάνισης και το ποιοι είναι οι τρόποι μείωσης των άσπρων τριχών στα γυναικεία μαλλιά.

Άσπρες τρίχες – Αιτίες εμφάνισης

Αναρωτιέστε ποιες μπορεί να είναι οι αιτίες εμφάνισης των άσπρων τριχών στα μαλλιά σας; Ποικίλες είναι οι αιτίες εμφάνισης των άσπρων τριχών στα μαλλιά μας, οι οποίες μάλιστα ενδέχεται να δρουν ταυτοχρόνως ενισχύοντας την πιθανότητα να εμφανιστούν λευκά μαλλιά στο κεφάλι μας πιο γρήγορα. Ας δούμε σε ποιους παράγοντες συγκεκριμένα οφείλεται η απώλεια του χρώματος σε μερικές τρίχες μας και γενικότερα στα μαλλιά μας.

Μειώνεται η ποσότητα της χρωστικής ουσίας.
Το χρώμα στα μαλλιά μας μάς το δίνουν ασφαλώς μερικές χρωστικές που έχουμε. Όσο περνούν τα χρόνια, οι χρωστικές αυτές δεν είναι της ίδιας ποσότητας· αντιθέτως σταδιακά μειώνονται. Ως απόρροια αυτού, οι τρίχες χάνουν το χρώμα τους και γίνονται γκρίζες ή ακόμα και λευκές.

Κληρονομικότητα.
Ο παράγων κληρονομικότητα, όπως θα έχετε και οι ίδιες διαπιστώσει, είναι επί παντός επιστητού και πανταχού παρόν…! Έτσι, δε θα μπορούσε να απουσιάζει και από τις αιτίες εμφάνισης των άσπρων τριχών στα μαλλιά μας. Η ηλικία στην οποία θα αρχίζει μια γυναίκα να εμφανίζει άσπρες τρίχες – δηλαδή να μειώνονται οι χρωστικές της – εξαρτάται άμεσα από την γενετική της προδιάθεση, την κληρονομικότητα δηλαδή. Γι’ αυτό και δεν είναι λίγες οι μητέρες που εμφάνισαν τις πρώτες τους άσπρες τρίχες στα μαλλιά τους από νεαρή ηλικία (όπως αυτή των 20, των 25 και των 30 ετών) και των οποίων οι κόρες άρχισαν να βγάζουν άσπρες τρίχες στην ίδια περίπου ηλικία.

Ανεπάρκεια μελανίνης.
Η ανεπάρκεια της μελανίνης συνιστά ίσως την κυριότερη από τις αιτίες εμφάνισης των άσπρων τριχών σε μια γυναίκα. Η λεύκανση αυτή των μαλλιών λόγω της ανεπαρκούς μελανίνης προκαλείται λόγω του ότι δεν κοιμόμαστε αρκετά ή/και του ότι δεν τρεφόμαστε σωστά, με αποτέλεσμα μείζονος σπουδαιότητας βιταμίνες και μέταλλα να εκλείπουν από τον οργανισμό μας.

Ιατρικές παθήσεις.
Ουκ ολίγες και οι ιατρικές παθήσεις που προκαλούν τις άσπρες τρίχες, για την ακρίβεια την πρόωρη απώλεια της χρωστικής στα μαλλιά μας. Ιατρικές παθήσεις όπως είναι ο διαβήτης, ο απορρυθμισμένος θυρεοειδής και ποικίλες ορμονικές διαταραχές. Έλλειψη βιταμινών και μετάλλων.
Η έλλειψη της βιταμίνης Β12 και της βιταμίνης Β9, καθώς ακόμα και των μετάλλων χαλκού και σιδήρου ευθύνεται πολύ συχνά για την απώλεια της χρωστικής και κατ’ επέκταση για τις άσπρες τρίχες.

Περισσότερα ΕΔΩ