ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπηρεσίες Γραφείου Τύπου

Το Δελτίο Τύπου είναι ο καθρέφτης ενός οργανισμού. Ένα καλογραμμένο και ελκυστικό Δελτίο Τύπου μπορεί να σας ανοίξει μια πόρτα άμεσης προβολής. Ένα κακογραμμένο και μακροσκελές δελτίο θα σας … ρίξει στον κάλαθο των αχρήστων και θα δημιουργήσει κακές εντυπώσεις.

Θέλετε να έχετε αποτελεσματική προβολή από τα ΜΜΕ; Μόνο ένα καλογραμμένο και ελκυστικό Δελτίο Τύπου θα σας βοηθήσει να πετύχετε αποτελεσματικές εκστρατείες Τύπου και ανάπτυξη εποικοδομητικών επαφών με τα ΜΜΕ. Η διαφορά ανάμεσα σε ένα κακογραμμένο και ένα επαγγελματικά προσεγμένο Δελτίο Τύπου είναι καθοριστική και κρίσιμη για την προβολή που θα έχετε στα ΜΜΕ.

Συγγραφή και επιμέλεια άρθρων

Θέλετε να έχετε μια εξαιρετική προβολή και δημοσίευση ενός άρθρου που έχετε γράψει εσείς ή η εταιρεία σας; Ένα σωστά στημένο άρθρο μπορεί να σας φέρει την προβολή που από καιρό επιζητούσατε.

Ένα άρθρο με συγκεκριμένο αριθμό λέξεων που προσελκύει την προσοχή ενισχύει και βοηθά την προβολή της εταιρείας και του οργανισμού σας, αλλά και εσάς του προέδρου, του διευθυντή ή του στελέχους.

Κειμενογράφηση (Copywriting) για έντυπα και διαφημιστικά

Πώς αναγνωρίζετε το σημείο ενδιαφέροντος του προϊόντος ή της υπηρεσίας σας; Μεταδώστε αυτό που πραγματικά το κοινό σας θέλει να διαβάσει. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με συγγραφική εξάσκηση, με ανάλογες συμβουλές για έντυπα, διαφημιστικά και επιστολές direct mail.

Δημόσιες ομιλίες ή παρουσιάσεις

Θέλετε να πετύχετε σωστή επικοινωνία με τα κοινά σας; Αυτό μπορείτε να το επιτύχετε μόνο με το περιεχόμενο του λόγου. Επειδή όλα μπορεί να είναι σωστά αλλά η επικοινωνία να μην επιτυγχάνεται. Ένας πετυχημένος λόγος ή μια ομιλία αποτελείται από σημεία με αξιόλογες φράσεις, που προσθέτουν κύρος και αξιοπιστία.

Δημιουργία Newsletter

Θέλετε να επικοινωνείτε με το σωστό τρόπο εντός και εκτός του οργανισμού σας; Το Newsletter είναι απαραίτητο και σημαντικό εργαλείο επικοινωνίας για το εσωτερικό και το εξωτερικό κοινό μιας επιχείρησης. Ένα σωστά δομημένο Newsletter, με την απαραίτητη εικονογράφηση και σχεδιασμό, και με την ανάλογη προσεγμένη επιμέλεια και ύφος, προκαλεί το πραγματικό ενδιαφέρον. Έτσι δίνεται ιδιαίτερη σημασία και προσοχή όχι μόνο από το προσωπικό σας, από τους πελάτες, τα κοινά σας αλλά και από τα ΜΜΕ.

Συγγραφή και επιμέλεια κειμένων
για ιστοσελίδες

Θέλετε να έχετε μια ελκυστική παρουσίαση στην ιστοσελίδα σας; Το WEB αποτελεί ένα πανίσχυρο εργαλείο, το οποίο για να είναι αποτελεσματικό, πρέπει να προσελκύει και το ανάλογο ενδιαφέρον. Κείμενα που πουλάνε, σχεδιασμός που προσελκύει εύκολα την προσοχή, κείμενα έτοιμα για ανάγνωση στην οθόνη, οργάνωση σελίδων.

Επικοινωνιακή Διαχείριση Κρίσεων

Οι κρίσεις μπορούν να συμβούν σε κάθε οργανισμό, σε κάθε εταιρεία, στον κάθε φορέα ανά πάσα στιγμή. Η αποτυχία στο χειρισμό μιας κρίσης μπορεί να στοιχίσει τη φήμη σας για μια ολόκληρη ζωή. Είναι σημαντικό λοιπόν να μάθετε πώς να χειρίζεστε τα ΜΜΕ στις δύσκολες και κακές ώρες για τον οργανισμό σας.

Πολλές εταιρείες έχουν βγει σοβαρά πληγωμένες από μια κρίση, ειδικά όταν αυτή είναι μεγάλη ή παρατεταμένη. Πλήττεται η αξιοπιστία και το κύρος τους.

Δημιουργούνται:

  • κραδασμοί στον ενθουσιασμό
  • την πίστη και την απόδοση των υπαλλήλων τους
  • δυσπιστία και επιφυλακτικότητα στον καταναλωτή
  • έλλειψη επενδυτικής ασφάλειας στον επενδυτή
  • σοβαρά προβλήματα θα φανούν στις πωλήσεις τους και στην αποδυναμωμένη ελκυστικότητα των μετοχών τους.

Όσο μεγαλύτερες είναι οι συνέπειες μιας κρίσης τόσο μεγαλώνει και η επικοινωνιακή επένδυση που πρέπει να ακολουθήσει η εταιρεία για να ανακτήσει τη χαμένη της αίγλη και αξιοπιστία της.

Το καλύτερο μέτρο αντιμετώπισης είναι η πρόληψη, η σωστή προετοιμασία και η αποδοχή ή η αναγνώριση ότι αυτές οι υποθέσεις είναι μέρος της λειτουργίας μιας επιχείρησης, και χρήζουν ίδιας προσοχής και επένδυσης, όπως γίνεται σε άλλους νευραλγικούς τομείς μιας επιχείρησης.

Ο τρόπος με τον οποίο ένας οργανισμός αντιμετωπίζει μια κρίση προσδιορίζει το μέγεθος της ζημιάς που προκαλείται στην εταιρική φήμη του. Το μυστικό για την επιτυχημένη αντιμετώπιση μιας κρίσης βρίσκεται πολύ πριν αυτή εμφανιστεί.

crisis-management